Transports uppsägning går till förbundsnivå

Fallet med de uppsagda kontoristerna på fackförbundet Transports expedition i Uddevalla är nu på väg till LO:s högsta nivåer. Det är ombudsmännen på Handelsanställdas förbund som stått på kontoristernas sida och ombudsmännen har blivit så upprörda över Uddevalla-fallet, att de för det vidare uppåt:

Det är Handels som företräder de båda trotjänarna som fick gå från Transports expedition efter 28 respektive 12 års tjänst - fast det fanns folk med kortare tid.
Tony Kjellberg och Pierre Werbitsch, ombudsmän på Handels är så upprörda att de har fört det här till toppen i Handels. Tony Kjellberg säger att folket på Transport inte i fortsättningen skenheligt ska kunna sitta i LO-kretsen och säga att de vill ha bort undantagen från turordningsreglerna - det här måste LO få reda på högt upp, säger han.
Andre vice ordförande Tommy Tillgren i Handels har redan börjat sätta sig in i fallet:
- Spontat känns det mycket förvånadsvär att man ur arbetsgivarperspektiv bestämmer sig för at plockla ut två åersoner säger Tommy Tillgren till Sveriges Radio Väst och utifrån ett fackligt perspektiv säger han:
- Utifrån mina värderingar handlar det om etik och moral. Jag är jäkligt förvånad att man kan hantera frågan så här, säger Tommy Tillgren.
Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista