Avgörande i kommunledningen i Nordendorphaffären

Idag avgörs hur Uddevalla kommun ska förhålla sig i Nordendorphaffären.

Det handlar om den del av affären kring socialdemokraten Helen Hagström-Nordendorph, som kommunen är direkt inblandad i, det vill säga den del där det misstänks att kommunen har lidit skada. Uddevalla kommun kan ha betalat ut orättfärdiga pengar till Helen Hagström-Nordendorph i form av lön för förlorad arbetsförtjänst när hon kanske inte alls förlorade någon arbetsförtjänst. något åtal finns ännu inte. Först i april fattas beslut i den frågan.

Åklagare Sune Johansson har frågat kommunledningen om de har något skadeståndskrav på Helene Hagström-Nordendorph.

Det är alltså inte självklarhet att kommunen kommer att driva skadeståndskravet eftersom Helene Hagström-Nordendorph har så stort stöd från ledande socialdemokrater i Uddevalla.

Idag ska kommunstyrelsberedningen träffas för att ta ställning i skadeståndsfrågan. Det mest troliga är att kommunen kommer att stå som målsägande.

Det faktum att åklagaren, Sune Johansson ställd frågan till Uddevalla kommun tyder på att han verkligen kommer att väcka åtal mot den bedrägerimisstänkta Helene Hagström-Nordendorph.

mot den bedrägerimisstänkta Helene Hagström-Nordendorph.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".