Fler poliser i Lilla Edet sedan polisstationen stängdes

Kraftiga protseter och stark oro var det i Lilla Edet, för snart ett år sedan när polisstationen stängdes. Men idag tycker Lilla Edetborna, att polisverksamheten fungerar bättre än förut, då det bara fanns en enda polis i tjänst.

Idag visar sig polisbilarna från Trollhättan både dag och natt i Lilla Edet, och det blev inte alls fritt fram för bovarna, som många hade fruktat.
Det hänger samman med att nu måste Trollhättepolisen hålla ett särskilt öga på Lilla Edet.
För den som ska söka pass eller lämna in hittegods blir det bökigare än förut. Man måste ta sig dom tre milen in till Trollhättan. Servicen till allmänheten har blivit sämre.
Men när det gäller brottsligheten, så märks ingen skillnad mot huvudorten Trollhättan, säger den förre närpolischefen i Lilla Edet, Bo Karlsson.
Den sista polisen i Lilla Edet, Birgit Stelzer-Lundström, jobbar idag i Trollhättan. Och med facit i hand så tycker även hon, att det blivit bra trots allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista