SAAB i Trollhättan visstidsanställer 50 personer

Efter förhandlingar mellan facket och arbetsgivaren är det nu klart att SAAB visstidsanställer femtio personer för att klara produktionen.

Som Sveriges Radio Väst har berättat tidigare, så klarar inte SAAB Automobile av planerad produktion och kommer nu att anställa ytterligare 50 personer under en 6-månaders period skriver Metalls avdelning 112 på sin hemsida. Hälften av dom som skall anställas finns redan på Saabs produktionslinor och resten skall rekryteras externt. Efter att en del av personalstyrkan har slutat och många är sjukskrivna just nu, måste man göra något, anser man på SAAB.  Paul Åkerlund, ordförande i Metall klubben, ser det som en tillfällig lösning och den accepteras med tanke på hur stor arbetsbelastningen dom anställda har. Nu återstår att se om den nya bemaningen räcker till, avslutar Åkerlund

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".