Förskingring ska inte drabba hyresgäster

Hyresgästerna ska inte drabbas av att Uddevallahem förskingrats på närmare 30 miljoner kronor,  det säger stiftelsens ordförande Paula Berger.
-Detta är skitsnack, säger vänsterpartiets Dan Gahnström som är styrelseledamot i Uddevallahem till Sveriges Radio Väst.

 - Pengarna som tömts från Uddevallahem kunde ha använts till nyproduktion av lägenheter till rimliga hyror säger Dan Gahnström.
Paula Berger, Uddevallahems ordförande, vidhåller dock att hyresgästerna inte på något sätt ska märka av miljonsvindeln.
En tjänsteman har tömt Uddevallahem på omkring 25 miljoner kronor och Boföreningen Kurveröd har förlorat mellan två och 3 miljoner i förskingringen, som pågått under åtta år, är gjord på ett smart sätt och mycket svår att upptäcka. Mannen har använt en fullmakt för att ta ut pengar från boföreningens konton. De första åren tog mannen ut runt en halv miljon kronor, men under de sista åren beräknas mannen ha tagit ut årssummor mellan 5 och sex miljoner från boföreningens konton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista