Hyresgästföreningen menar att kommunen måsta ta ansvar för förskingringen

Hyresgästföreningens regionchef hörde också till dem som fick information igår om att förskingringshärvan i Uddevallahem vuxit till 28,4 miljoner. Ansvarsfrågan måste utredas ordentligt, för hyresgästerna får inte drabbas, säger regionchefen i Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg, Arne Nilsson.

Arne Nilsson hoppas på den oberoende granskning som kommunstyrelsen tillsatt och som ska vara färdig i sommar. Hyresgästerna drabbas, som det ser ut nu, och ansvaret är INTE deras, säger han:
-De pengar som man blivit av med kunde använts till något annat, som underhåll. I övrigt tycker jag att kommunen får ta sitt ansvar. Jag tycker det är mer rimligt att det drabbar  alla invånare i Uddevalla än bara hyresgästerna
Att Uddevalla hems verkställande direktör Sture Engqvist säger att hyresgästerna inte ska drabbas tror inte Arne Nilsson på:
-Jag tror inte på det därför att de pengarna kan inte hittas någonstans utan de finns i det kapital som finns och som hyresgästerna betalat in och naturligtvis drabbar det då hyresgästerna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".