Förening motsätter sig vindkraftsplaner

Föreningen Svenskt landskapsskydd, som verkar för att stoppa utbyggnaden av vindkraft runt om i landet, är mycket kritisk mot planerna på att bygga nya vindkraftverk i Bohuslän.

Föreningen är remissinstans för utredningen om pilotområden för att bygga ut vindkraften i åtta kustkommuner från Tjörn till Strömstad, och dom tycker att hela utredningen saknar trovärdighet.

Till exempel är tidigare kommunalrådet på Tjörn Jan Evert Halldin inblandad, och han, skriver föreningen i sitt yttrande, har åtagit sig att samordna vindkraftsutbyggnaden på industrikoncernen ABB- s uppdrag.

ABB hade då tänkt sig att lägga en del av sin tillverkning på Tjörn, och deras konsult har vairit inblandad i utredningen. Nu är det stora projektet nedlagt, men Svenskt Landskapsskydd tycker ändå att det är

För mycket ekonomiska intressen och inte en enda miljöorganisation finns med.

När det gäller var man vill ha vindkraftveken så sågas hela utredningen totalt -projektet bör avslutas, och all utbyggnad av vindkraft mellan E6-an ovch havet måste förhindras, anser alltså föreningen Svenskt Landskapsskydd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".