7000 utan ström här

Stormen drar fram över landet, allra värst tycks det vara i södra Småland just nu, där stora delar av vägnätet är utslaget, nerfallna träd ligger över vägarna och det har inträffat ett antal trafikolyckor. Folk uppmanas hålla sig inomhus, och enligt dom senaste uppgifterna är 60 000 hushåll utan ström i Skåne, Småland och Halland.
Även här i vårt område blåser det kraftigt, och det har fallit träd över vägar på ett par ställen,men inga olyckor har inträffat. SOS-centralen uppmanar folk att ta det försktigt på Uddevallabron, men den är alltså öppen för trafik.Strömlöst är det för många hushåll på Tjörn och Orust, som mest var det uppe i 6800 av Birka energis kunder igår kväll, nu är det knappt 1000 där som saknnar ström. Av Vattenfalls kunder är det ungefär 6000 som saknar ström, dom finns bl a i norra dalsland, Mellerud, Värmlandsnäs och ösmål/Svenshögenområdet. Tommy Nilsson på Vattenfall tror att de flesta kommer att ha fått strömmen tillbaka under dagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista