Handelsanställda på ICA i Bengtsfors får behålla jobben

De båda Handelsanställda som avskedades utan hänsyn till turordningsrelgerna på Ica i Bengtsfors, får nu tillbaka sina jobb sedan Handels bett affärsägaren Besim Celik om ursäkt. 

Och det var ursäkten alltihop hängde på. Det säger Besim Celik till Sveriges Radio Väst.

Trasslet började när han ville säga upp två personer, Ann-Kristin Berggren och Ulla-Britt Wahlström - trotjänare i affären. Affärsägaren ville gå förbi turordningsreglerna och han fick igenom detta hos Handels som inte kollade med de båda drabbade direkt.

Sedan dess har det pågått en diskussion om vem som hade gett fel uppgifter osv.

Mitt i allt detta har Ann-Kristin Berggren och Ulla-Britt Wahlström stått och det har varit en pärs utan like för dem - båda två är sjukskrivna nu och vill ligga lågt.

Det som hänt nu är att Handels backat och bett om ursäkt och de båda trotjänarna har jobben tillbaka. Men frågan är om ICA-affären kan undvika nån uppsägning nu - Besim Celik ger ingen garanti.

Och Ronny Johansson på Handels säger att nu börjar nya förhandlingar om att säga upp personal och då enligt turordningen.

Arbetsgivaren och facket har kommit överens efter att Handels bett om ursäkt och sagt att affärsägeren, Besim Celik inte gjort något fel.

Besim Celik säger till Sveriges Radio Väst att han är nöjd med ursäkten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".