Simning

Missade avancemang - trots nytt rekord

Uddevallas sims Mattias Carlsson tog sig inte vidare på 100 meter ryggsim vid sim-EM i Budapest. Trots att han slog svenskt juniorrekord.

Vid morgonens heat simmade Mattias Carlsson in på tiden 56.59, över en sekund från att gå vidare och totalt 24:e bästa tid. 

Det räckte inte för att gå vidare, men Mattias Carlsson tycker ändå att han fått det formbesked han hoppats på.

– Det var jätteroligt faktiskt, och skönt att få ett bra förstalopp. Det ger självförtroende, säger han.

Det var inte på dagens distans som Mattias Carlsson hade sina bästa chanser till framgångar i Budapest. Senare i veckan väntar favoritdistanserna 200 meter frisim och 200 meter rygg. Dessutom finns lagkappen med i planeringen.

– Det här loppet gällde inte mest. Vi tog det mest som ett uppvärmningslopp och det ser bra ut. Det finns stora chanser.

Vad är det som gör EM speciellt jämfört med SM?

– Framför allt är det bättre stämning, mer folk, ljud och massor av TV-team. Det är så mycket så det går inte beskriva. Nu har det bara vart försök och jag ser fram emot finalerna. Det kommer nog bli häftigt, säger Mattias Carlsson.

Joakim Jacobzon
joakim.jacobzon@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista