Roxbergh åker tåg med Bohuslänska kommunalråd

Idag åker kommunalråden i norra Bohuslän tåg på nedläggningshotade Bohusbanan tillsammans med miljöpartisten Claes Roxbergh från Göteborg, ordförande i riksdagens trafikutskott.

Clas Roxbergh är upprörd över planerna på att lägga ner Bohusbanan norr om Munkedal och över Banverkets och Vägverkets ovilja att ta ansvar för bygge av viadukter över järnvägen vid motorvägsutbyggnaden av E 6:an.

Clas Roxberg vill inte se någon nedläggning av Bohusbanan utan istället ett bevarande och en upprustning av den norra delen av järnvägen.

Men trots nedläggningshotet mot norra Bohusbanan, tycker Clas Roxbergh att regeringens infrastrukturuppgörelse för vägar och järnvägar blev ganska bra för Västsveriges del.  Infrastrukturuppgörelsen innehåller bland annat satsningar på Nordlänken mellan Göteborg och Oslo.

Kommunerna längs Bohusbanan och Västra Götalands-regionen vill fördubbla trafiken på Bohusbanan istället för att lägga ner den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista