11-åring antastad utanför skolan

Norrskolan i Uddevalla varnar nu andra skolor i området, sedan en 11-årig pojke höll på att bli indragen i en främmande bil utanför skolgården förra veckan. Och föräldrar till barnen på Norrskolan har alla fått brev hem med information om vad som hänt. Barnen på skolan får inte längre leka utanför skolgården.
Den 11-årige pojken var på väg till skolan vid 8-tiden på morgonen, när plötsligt en liten grön bil körde upp brevid honom, strax utanför skolgården. I bilen satt en ensam man som öppnade bildörren och försökte slita in pojken i bilen. Pojken lyckades slita sig loss, och senare under eftermiddagen polisanmälde pojkens mamma händelsen. Polisen ser allvarligt på det som har hänt, men än så länge har man inget spår efter vare sig mannen eller den gröna bilen. På Norrskolan har man skärpt bevakningen, och dom senaste dagarna har flera ur personalen varit ute och vaktat på skolgården på mornarna, och barnen får inte längre leka utanför skolans område eller på fotbollsplanen. Rektorn på Norrskolan, Ingela Haglund, hon har nu kontaktat dom andra skolorna i området och varnar för det som har hänt. På skolan har dessutom lärarna pratat med elverna så att dom inte ska gå fram till okända människor, och alla föräldrarna har fått brev hemskickat med information om händelsen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".