Kommunal säger upp avtal med Lysekils kommun

Kommunal i Lysekil har sagt upp sitt samverkansavtal med kommunen. Anledningen är missnöje med hur kommunen skött informationen till facket i viktiga frågor.

Kommunal anser att dom får information först när viktiga beslut är fattade och inte då har någon möjlighet att påverka. Kommunal har cirka tusen medlemmar i Lysekil.

Kommunals ordförande i Lysekil, Siv Linnér, säger att hon tror att politikerna hade goda intentioner men att kommunikationen med tjänstemännen på kommunens förvaltningar inte fungerat.

Ola Ingevaldsson, kommunsekreterare i Lysekil beklagar att Kommunal väljer att säga upp avtalet, han hade hellre sett att de fortsatt dialogen för att lösa de problem som funnits.

Om avtalet inte fungerat ute på kommunens arbetsplatser är det ett ömsesidigit ansvar för kommunen och facket att se till så att arbetet fungerar menar Ola Ingevaldsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".