En anhållen efter yxmisshandel av svensk i Norge

Norsk polis har nu anhållit en man efter ett slagsmål med en yxa och en domkraft under påsken. En 25-årig man från Uddevalla, bosatt i Fredrikstad i Norge skadades.

Det hände utanför en krog i Löken i Aurskog-Höland natten mellan långfredag och påskafton, och det var ganska mycket folk inblandade i bråket.

En 25-årig man från Uddevalla, bosatt i Fredrikstad, råkade värst ut. Han ligger fortfarande på intensivvårdsavdelning på sjukhus och tillståndet uppges vara allvarligt men stabilt.

25-åringen hade besök av sin familj från Uddevalla när det här hände. På krogen kom han i bråk med en man och när familjen skulle lämna krogen, blev de överfallna av ett helt gäng som skulle ”märka” 25-åringen , och de hade yxa, kniv och en domkraft som tillhygge. Även 25-åringens styvfar blev skadad.

Och nu har alltså norsk polis gripit en misstänkt för dådet. Han har erkänt och polisen säger till NRK Östfold att fler gripanden är på gång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista