12 i Vänersborg väntar på att deras beslut skall verkställas

Sveriges Radio Väst har tagit del av helt färska siffror om hur många i Vänersborgs kommun som väntar på att deras beslut skall verkställas enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. 12 personer väntar på verkställande. Förra året var samma siffra 7 stycken.

Men enligt vad Länsstyrelsen i Västra Götaland och socialkonsulenten Birgitta Tidell har fått fram så innebär inte siffrorna att väntetiden har blivit längre.
  - Situationen är i stort sett oförändrad. Det nya är att 4 beslut finns med som gäller vuxna personer och beslut gällande vuxenboende, säger Birgitta Tidell. 6 av de 12 besluten har i dag fått ett datum då de skall verkställas. Men bland de övriga 6 som inte fått ett datum återfinns ärendet som väntat längst. I över ett år. I det fallet så är inte kommunen och familjen överens. Familjen söker en kontaktperson som skall inneha specialkompetens. I maj presenterar Länsstyrelsen sin undersökning om hur läget ser ut i resten av Västra Götaland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista