Silbersky inte förvånad över strängare straff mot personer med utländsk bakgrund

Domstolarna i Stockholm, Göteborg och Malmö ger personer med utländsk bakgrund strängare straff än svenskar. Det kunde vi om i morse enligt en granskning som P1:s program Kaliber gjort av domar som rör grov rattfylla i våra tre storstäder. Och Leif Silberksky en av Sveriges mest kända advokater är inte förvånad över det som kommit fram i granskningen.
  - Det här har vi känt till innan och problemet existerar för alla typer av brott. Vi människor är inte datamaskiner som fungerar så att om man matar in fakta så kommer det ut en slutsats. Utan vi är alla människor som kan ha bristande förmåga att ta till oss vad som sägs och vad som händer i en rättssal. Men det är bra att problemet uppmärksammas så att domare, advokater och åklagare uppmärksammar att detta är ett problem i svenskt rättsväsende idag, säger Silbersky till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista