Nytt strukturförslag om vården i vårt område

Nu har strukturutredningsgruppen tagit del av alla remissvar om strukturförändringarna av vården i Västra Götaland. Och inom NU-sjukvården handlar det i första hand om var akutvården ska finnas.

Efter att NU-sjukvårdens sjukhusledning markerat att de vill minimera förändringarna för patienter och personal, väljer strukturutredarna att lägga fram två alternativ för NÄL och Uddevalla sjukhus. Alternativ som ska utredas vidare. Det första alternativet är det som strukturutredarna presenterat tidigare, det innebär att både Uddevalla sjukhus och NÄL ska ha akutverksamhet men att NÄL blir det breda akutsjukhuset med tillgång till specialistvård.
Uddevalla skulle då ha ett begränsat utbud av akutvård under dygnet och mer av planerad vård.  Det andra alternativet som vuxit fram i sjukhusledningarnas diskussioner innebär att NÄL blir ett renodlat akutsjukhus med specialistkompetens och UDdevalla sjukhus tar över den planerade vården. Och det alternativet har kommit till för att ledningen för sjukhusen ändå tror att det skulle bli följden av en minskning av akutverksamheten i Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".