Vladimir Antonov Foto: Birgitta Andersson SR Väst
Bilindustrin

Muller har inte gett upp Antonov

Den ryske finansmannen Vladimir Antonov är fortfarande aktuell för att bli delägare i Saab. Det hävdar Saab-Spykers ordförande Victor Muller.

Tidigare har General Motors hindrat Vladimir Antonov från att bli delägare i Saab med hänvisning till påstådda kopplingar till organiserad brottslighet.

Istället lånade Antonov ut pengar så att Victor Muller skulle kunna köpa Saab av GM. Det ska handla om runt 100 miljoner dollar, cirka 700 miljoner kronor, skriver TT.

– Det är ingen osäkerhet i det. Det är långsiktiga lån. Jag är inte det minsta orolig, säger Victor Muller med eftertryck.

Det är realistiskt att Antonov kan bli insläppt som ägare igen, hävdar Muller.

Mer än nio månader efter att GM tvingade bort den ryske finansmannen som delägare i Spyker på grund av påstådda kopplingar till organiserad brottslighet håller Antonov i gång diskussionerna med GM om att bli rentvådd.

Den rapport som ett oberoende undersökningsföretag skulle göra och som skulle bevisa att anklagelserna inte stämde har Antonov själv valt att inte presentera.

Muller har hela tiden hävdat att anklagelserna är grundlösa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".