Bilindustrin

Dubbla skift ger nya jobb

30 nya jobb skapas på Saab när karosseriverkstan går upp ett skift. Glädjande besked för IF Metallklubbens ordförande Håkan Schött.

– Det är naturligtvis jätteroligt för varje anställd vi kan få in. Och 30 stycken det är trots allt några stycken så det är roligt att vi kan anställa igen.

Beskedet kom idag från VD Jan Åke Jonsson på plats på bilsalongen i Paris. Enligt honom är orsaken till en förändrad produktmix med ökad tillverkning av den nya modellen 9-5.

Vilket enligt Håkan Schött innebär att också efterfrågan har ökat.

– Efterfrågan stiger i takt med att den har lanserats på allt fler marknader. Nu har vi också börjat med olika varianter, bland annat soltak, säger han.

Den krisdrabbade biltillverkaren har signalerat om att det efterlängtade tvåskiftet i hela fabriken närmar sig. Enligt Håkan Schött skulle det betyda att man behöver minst 200 - 300 personer till. Men när det kan ske vill han inte sia om.

– Det tar tid dels att hitta folk och  dels att anställa dem, sedan ska de läras upp också. Men förhoppningsvis sker det så snart som möjligt men knappast före årsskiftet. Det hinner vi inte med rent praktiskt.