Mossberg: -Jag är kompetent!

Ann-Magret Mossberg svarar på kritiken från miljöpartiets valberedning, som vill peta henne för att hon som valberedningens ordförande Jan Lindgren sagt ”saknar bred politisk kompetens”.
- Jag har bred kompetens efter många år i kommunpolitiken, regionen och partistyrelsen, säger Ann-Margret Mossberg.

Valberedningen säger också att nu när partistyrelsen föreslås bantas från 21 till 17 ledamöter så är det fel att ta bort nyvalda ledamöter. Därför offras bland andra Ann-Margret Mossberg som enligt valberedningens ordförande Jan Lindholm har suttit ”väldigt länge”. Det gör Ann-Margret Mossberg förvånad:
- Jag vet inte om fyra år är väldigt länge, säger Mossberg. Det finns också en politisk dimension. Också förra året försökte valberedningen få bort Johan Schiff, Jabar Amin och Ann-Margret Mossberg, men den gången räddades de kvar av kongressen. Många -inklusive de själva- ser en gemensam nämnare: De är kritiska till hur samarbetet med regeringen sköts. Jag blir aldrig någon medlöpare, säger Ann-Margret Mossberg.
Bosse Adriansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".