Projektledare Christina Sältenberg med eleverna Jessica Andersson och Sandra Hansson som snart åker till Kina. Foto: Joakim Jacobzon/SR Väst.
Uddevalla

Medieelever åker till Kina

Tio ungdomar från medieprogrammet i Uddevalla ska besöka Kina för att utveckla digitala och kulturella erfarenheter.

Medieprogrammet på Sinclair i Uddevalla har under flera år knutit kontakter med den kinesiska skolan HuaXia Technical School och idag arbetar eleverna med den gemensamma webbtidningen Phoenix.

Projektet ”Digital cooperation breaking new ground” finansieras av det Internationella Programkontorets Athena-projekt och ska utveckla den digitala kommunikationen mellan länderna.

Mediagymnasiet i Uddevalla är bland de första skolorna i Europa som har fått till ett sådant samarbete med Kina som har en omfattande internetcensur.

– En del människor undrade varför vi ska jobba med en diktatur som Kina. Vi tycker att man kan fortsätta kritisera, diskutera men inte isolera Kina, menar projektledaren Anders Lundqvist.

Joakim Jacobzon
joakim.jacobzon@sr.se
0522 – 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".