Erik Geers, informationsdirektör på Saab, vill inte kommentera om Saabs 9-2 cab kommer byggas i Uddevalla. Foto: Evelina Myrbäck/SR Väst.
Bilindustrin

Saab: "Vi vill inte kommentera"

Saab för ständigt diskussioner med andra, även Volvo Personvagnar, det säger Saabs informationdirektör Erik Geers till Sveriges Radio Väst.

Om detta kan innebära att 9-3 caben byggs tillsammans med Volvos C70-cab på fabriken i Uddevalla, som det har spekulerats kring, det vill han inte säga.

Och Volvos informationsdirektör Olle Axelson säger i sin tur att också de är intresserade av samarbete, men en Saab i en Volvofabrik skulle ta flera år innan det blev verklighet.

Men att de båda biltillverkarna pratar med varandra är inget nytt. I våras lånade till exempel Saab Volvos testbana utanför Alingsås. Att tillsammans betala för dyra forskningsprojekt skulle kunna vara ett exempel på framtida samarbeten för att minska konstaderna för dem båda.

Samtidigt har inte Volvo PV sista ordet i frågan om vad som pågår i Uddevallafabriken eftersom man bara äger 40 procent av den.

Evelina Myrbäck
evelina.myrback@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".