Uddevallas kommunaråd generad

- Genant, det säger Uddevallas socialdemokratiska kommunalråd Lennart Björk efter att man i sista stund stoppat demokratipriset. Han menar att man borde tänkt på att utreda det bättre innan man instiftade priset och beslutet har inget att göra med att de tre kvinnor som avslöjade den så kallade Hagström-Nordendorph-affären nominerats.

Lennart Björk och kommunstyrelsen beslutade häromdagen att inte dela ut det nyinrättade demokratipriset på nationaldagen.
Därmed slipper kommunen ta ställning till om demokratipriset ska ges till de tre socialdemokratiska kvinnor som avslöjade partikollegan Helen Hagström-Nordendorph misstänkta ekonomiska oegentligheter.
De tre var länge de enda nominerade, men kommunstyrelsen kom på att priset inte utretts tillräckligt. Det ska göras nu, i det ingår också att överväga om inte en oberoende instans bör dela ut priset i stället för kommunstyrelsen säger Lennart Björk.

Han säger också att de som nu nominerats kommer att finnas kvar i nomineringen när priset så småning om ska delas ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".