Bilindustrin

Saab inleder nytt samarbete

Nya jobb till Trollhättan när Saab inom kort kommer presentera ännu ett samarbete. Men med vem, och om vad, vill man i dagsläget inte avslöja.

– Det är ett stort, internationellt företag som befinner sig i Europa och kommer vara lokaliserade här på orten. De kommer starta upp sin verksamhet med att producera här och leverera direkt in till vår fabrik på Saab, säger Kjell Åke Eriksson, inköpschef på Saab.

Detta är det tredje samarbetet på kort tid som Saab presenterar. I förra veckan stod det klart att man kommer köpa motorer av BMW och dessförinnan att Saab och American Axle startar ett bolag tillsammans.

De samarbetena har inte betytt några nya jobb i Trollhättan, vilket däremot blir fallet nu när produktionen alltså ska läggas nära fabriken. Men hur många jobb det faktiskt blir är ännu osäkert.

– Vi håller på att jobba med detta, vi är inne i en detaljerad studie så vi får avvakta lite men det kommer naturligtvis att bli några som får jobb där, säger Kjell Åke Eriksson.

Saab och det ännu okända företaget har ännu inte skrivit ett kontrakt men däremot ett "letter of agreement" om att samarbeta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".