Lilla Edet

"S är inte demokratiskt"

Madeleine Dahlgren, tidigare oppositionsråd i Lilla Edet, lämnar Socialdemokraterna eftersom hon anser att partiet inte är demokratiskt.

Det är uppgörelsen mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Folkpartiet som har retat upp henne så pass att hon meddelat sitt utträde.

-- Uppgörelsen som man har gjort inför kommande mandatperiod tycker jag i och för sig är bra. Men vi ska inte behöva läsa om det det i tidningen. Vi ska få veta och tycka om det innan, säger Madeleine Dahlgren.

Nej, det är inte samarbetet i sig som gör att hon nu lämnar partiet, utan bristen på diskussion med medlemmarna i arbetarekomunen före beslutet.

– Allting kan naturligtvis alltid göras bättre, och det vore ju fruktansvärt om Socialdemokraterna inte skulle vara ett demokratiskt parti – det existerar ju inte – men självklart är det ju så att i bland sker det saker av anledningar som man själv inte rår över, säger Socialdemokraternas ordförande i Lilla Edet, John Nordling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".