Magnus Jacobsson. Foto: Bosse Adriansson/SR Väst.
Uddevalla

Dålig ekonomi drabbar barnen

Magnus Jacobsson, ordförande i Barn- och Utbildningnämnden i Uddevalla, skyller stora barngrupper i fritidsverksamheten på dålig ekonomi.

Barngrupperna på Ljungskileskolan i Uddevalla kommun har blivit så stora att personalen inte tycker att det går att göra ett bra jobb längre. Magnus Jacobsson är medveten om problemet, och menar att förra årets dåliga ekonomi för barn- och utbildningsnämnden kan förklara varför det blivit som det blivit.

– Jag är tyvärr medveten om att de har haft det väldigt tufft, det kom in från olika håll hela förra året, den typen av signaler. Samtidigt så var förra året ett rätt tufft ekonomiskt år för Barn- och Utbildningsnämnden. 

Finns det något konkret som Barn- och Utbildningsnämnden tänker göra för att underlätta för fritidspedagogerna?

– Ja, i den internbudget vi håller på med nu är grundskolan den del som får mest pengar, och där ingår också fritidspedagogerna. Vi försöker satsa på grundskolan för att bland annat underlätta för fritidspedagogerna, säger Magnus Jacobsson.

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".