1 av 3
En udda åttataggare. Tjuren hade tre taggar på ena sidan och fyra på den andra. Foto: Charlotte Andersson/SR Väst
2 av 3
Foto: Charlotte Andersson/SR Väst
3 av 3
Foto: Charlotte Andersson/SR Väst
Åmål

Jaktlycka för Hults jaktlag

Det är första dagen för älgjakt i dag och många jägare är ute. Utanför Åmål tog det inte lång tid för Hults jaktlag att fälla det första djuret.

– Han har fyra på ena sidan och tre på den andra . Det betyder att den är en udda åtta. Jag satt på pass kvart över åtta när det kom fram en älgkviga. Bakom den kom tjuren och stannade på ett bra ställe, och då fick den gå vidare till dem sällare jaktmarkerna, säger Patrik Solhemmer som har sammanlagt skjutit tio älgar under åren.

Under eftermiddagen sitter Hults jaktlag på pass igen för att eventuellt få skott på en kalv. Sedan är det slut på jakten för det jaktlaget. Det kommer att vara fortsatt soligt väder några dagar vilket påverkar jakten.

– Det hörs väldigt väl allting i skogen när det är frost och när det är stilla. Det betyder att det blir svårare jakt, säger Patrik Solhemmer.

Fråga

Älgfakta

En älgtjur kan vara upp till 2 meter hög och väga 500 kg.
Älgen hör bra och ser illa.
88 000 älgar fälldes i Sverige ifjol. I år kan det bli 95 000.
I Västra Götalands län fälldes 5576 älgar förra året.

Källa: Svenska Jägarförbundet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".