Trollhättan

Dinamarca väljer riksdagen

Varför väljer vänsterpartisten Rossana Dinamarca att tacka nej till sin plats i kommunfullmäktige i Trollhättan? Klicka på rubriken och läs mer.

Vänsterpartisten Rossana Dinamarca prioriterar sitt uppdrag i riksdagen. Därför avsäger hon sig sitt uppdrag i Trollhättans kommunfullmäktige, trots att hon blev invald.

– Jag blev jätteglad att Trollhätteborna vill se mig i kommunfullmäktige, men man sköter det inte så bra om man gör två uppdrag. Man ska inte bara sitta av ett sammanträde någon gång i månaden i kommunfullmäktige, säger hon.

Rossana Dinamarca fokuserar nu på riksdagsuppdraget, och hennes ersättare i kommunfullmäktige i Trollhättan blir Salima Daidan.

– Det finns ersättare som har både möjligheten och kapaciteten. Jag vill inte uppta en massa uppdrag när det finns andra som kan göra dem. Det handlar inte om att göra karriär i Stockholm, utan att jag inte vill göra halvdana jobb, säger Rossana Dinamarca.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista