Munkedal

Välfärdschefen: "Ett missförstånd"

1:29 min

Anhöriga, till den svårt cancersjuka kvinnan i Munkedal som dog efter att ha beordrats flytta från sitt korttidsboende, ska få delta i utredningen kring fallet, trots att medicinskt ansvarig sjuksköterska har sagt att utredingen är klar, men det är ett missförstånd enligt Lars Göran Berg, välfärdschef i Munkedal.

– Måndagen efter det här tragiska dödsfallet så ringde en anhörig mig och vi hade ett bra samtal. Den anhöriga ville inte bli konatad den närmaste tiden, de var en jobbig upplevelse och man hade mycket att göra med praktiska bestyr. Det har jag respekterat. Överenskommelsen var att avvakta och de har en självklar del i utredningen, säger han.

Lars Göran Berg förklarar att utredningen kring dödsfallet startade två veckor efter att kvinnan hade dött. Den interna delen av utredningen gjordes av den medicinskt ansvariga sjuksköterskan (MAS), något som är rutin enligt välfärdschefen.

MAS säger att utredningen är klar, hur kommer det sig?

– Då måste hon ha menat vissa delar av utredningen. Vi har samtal kvar med anhöriga och vi har redovisningen till nämnden nästa vecka, så hela utredningen är inte klar, säger Lars Göran Berg.

Angelique Hvalgren Johansson
angelique.hvalgren@sr.se


Elisabeth Cederblad
elisabeth.cederblad@sr.se

0522 – 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista