Arbetsmarknad

"Det är krångliga regler"

Arbetsförmedlingen: ”Komplicerade lagar”
1:28 min

Robin blev utan pengar på grund av brister i kommunikationen mellan honom och Arbetsförmedlingen – ett problem som kan gå att åtgärda, enligt handläggaren Ingemar Hansson.

Sveriges Radio Väst har tidigare berättat om Robin, som inte får någon ersättning från Arbetsförmedlingen på grund av att han inte fick tillräcklig information.

Nu säger Ingemar Hansson, handläggare på Arbetsförmedlingen, att lagarna bara blir fler och fler och mer komplicerade, även för de som jobbar på Arbetsförmedlingen. Något som kan leda till att fler människor hamnar i samma situation som Robin.

– Jag tycker absolut att det är så. Det är inte så att det är bristfällig information utan det är mycket information och många olika saker som ska sättas i ett sammanhang så människor kan göra ett välinformerat val, säger Ingemar Hansson.

Han menar också att Arbetsförmedlingen har ett ansvar att informera medborgarna om vad det är som gäller.

I Robins fall så kan det finnas hopp om att lösa de problem som uppstått, om det visar sig handla om ett missförstånd gällande regler och bestämmelser.

– Skulle det vara så att det varit ett missförstånd eller att killen i fråga känner att han inte fått den information han har behövt, så finns det alltid möjlighet att rätta till, om Arbetsförmedlingen har gjort fel, säger Ingemar Hansson.

Skoob Salihi
skoob.salihi@sr.se
0768 – 76 20 73

Tidigare publiceringar:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".