Fotboll

FCT hoppfulla inför ödesmatchen

1:26 min

På lördag är det en ödesdag för FC Trollhättan. Fyra mål mer än motståndarna Öster måste göras för att få chans till kvalspel, och därmed spela om att få stanna kvar i Superettan.

Det är ett tungt utgångsläge som FCT har inför matchen mot Öster, men FCT:s tränare LO Mattsson är hoppfull inför matchen.

– Vi bedömer det nog som att vi ska ha en riktigt fair chans, genom att uppträda på rätt sätt. Jag tror att vi har bättre form än Öster och att vi är det något bättre laget, får vi bara marginalen med oss och bollarna studsar rätt för oss bör vi kunna göra fyra mål, säger LO Mattsson.

Vid träningen i torsdags, som var den näst sista inför lördagens match, fanns det en del snö kvar i gräset på Edsborg, ett underlag som kan göra att bollarna studsar lite varstans. Visserligen hinner snön säkert smälta bort, men LO Mattsson är inte orolig för om vädret bjuder på mer snöfall och snösörja innan klockan fyra på lördag.

– Det är ju svårt för båda lagen, men speciellt svårt att försvara när det är lite chansartat. Jag har inget emot det.

Det blir inte för tungt för spelarna då?

– De har kört med Jonny Drottz nu under hela året så att de är tränade och klara fysiskt, säger LO Mattsson.

Snö eller inte på lördag, FCT måste i vilket fall göra fyra mål mer än Öster, och då spelar naturligtvis skytteligaledaren Viktor Sköld en stor roll.

– Att veta att man ska göra fyra mål, det är en jättetuff uppgift, men det ska bara bli skoj och det gäller att njuta utav situationen.

Är du rädd att det låser sig?

– Absolut inte. Vi har spelat med kniven mot strupen många matcher nu och det är bara att gå ut och gilla läget, säger Viktor Sköld.

Kristina Stulken
kristina.stulken@sr.se
0522 - 67 00 25

FCT–ÖSTER

Matchstart 16.00 – följ den direkt på webben och hör från matchen i Radiosporten på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista