Foto: Polisen
Uddevalla

Fängelse för katsmuggling

Tre år och sex månaders fängelse. Det blev domen för den 20-åriga kvinna som smugglade över ett ton av drogen kat in i Sverige och som upptäcktes vid en krock i Ljungskile.

Smugglingen, som pågick mellan juli och augusti i år, upptäcktes när kvinnan och en till person var med i en trafikolycka utanför Ljungskile. I bilen hittade polisen 238 kilo Kat.

I förhör berättade kvinnan att hon hade ekonomiska problem och att hon och hennes pojkvän fick erbjudande om att frakta Kat från Köpenhamn till Oslo. De fick betalt 9000 kronor för varje resa.

Åklagaren gjorde bedömningen att kvinnan hade smugglat över ett ton kat då hon hade gjort ytterligare åtta resor utöver den beslagtagna lasten och att varje last innehöll minst 100 kilo kat.

Den 20-åriga kvinnan, som är från Norge, erkände att hon gjort resorna mellan Köpenhamn och Oslo men hon erkände endast smuggling av den mängd som beslagtogs i samband med olyckan.

Hon döms för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".