Mordbrand i Vargön

Någon eller några fösökte elda upp Vänsterpartistugan på Nordkrogens badplats i Vargön natten till lördagen. Polisen betecknar brottet som mordbrand.

Två personer som varit på fest vid Nordkrokens badplats upptäckte att det lyste i stugan mitt i natten. När de kom närmare såg dom att de brann i en gardin. Dörren var låst så dom slog sönder ett fönster och kastade ut den brinnande gardinen. På så vis släcktes branden och inga större skador uppstod.
Polisen betecknar branden som mordbrand. Gärningsmannen har gått in i huset via brandtrappan och slagit sönder ett fönster på övervåningen. Polisen anser att det är uteslutet att branden kan ha startat på annat sätt än att den blivit anlagd.
Vänsterpartistugan har ägts av Vänsterpartiet och Verdandi sedan 40-talet och andvänds idag inte till politisk verksamhet utan hyrs ut till lägerskolor och som festlokal.
Ingen vare sig polis eller vänsterpartiets ordförande i Vänersborg Stefan Larsson tror att branden har några politiska syften.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista