Rekonstruktionen av Sweden Grand Prix i Uddevalla AB, som anordnade VM-deltävlingar i offshore i somras avbryts. Foto: Susanne Nobel/SR Väst
Uddevalla

Rekonstruktionen avbryts

J-E Hanssen: "Det är konstigt"
0:47 min

Den planerade rekonstruktionen av Sweden Grand Prix i Uddevalla AB avbryts. Tingsrätten har beslutat att företagets ekonomi är för dålig.

Sweden Grand Prix arrangerade VM-tävlingar i offshore i somras i Uddevalla. Intäkterna var lite över en miljon kronor men utgifterna blev så mycket som sju miljoner kronor.

Om några nya tävlingar kan arrangeras nästa år kan inte styrelseordförande Jan Erik Hanssen svara på, Men klart är att Sweden Grand Prix tappar tid på tingsrättens beslut:

– Tid är något vi inte har och vi tycker alla att det är konstigt att det har blivit som det har blivit, säger Jan Erik Hanssen.

Efter beslutet om rekonstruktion den 4 oktober har utredningen visat att Sweden Grand Prix:s eget kapital är helt förbrukat och att bolaget har skulder på flera miljoner kronor.

Så frågan är om konkurs är den enda utvägen just nu?

– Vi är ju rätt så nära tror jag men vi ska göra allt vi kan och se över alla möjligheter, säger Jan Erik Hanssen.

TIDIGARE ARTIKLAR:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".