Tanum, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Vänersborg och Färgelanda är goda exempel på kommuner med tillräcklig information på Internet

Vi fortsätter vår granskning av politikernas tillgänglighet i kommunerna. I morse berättade vi om kommuner där det är omöjligt att komma i kontakt med de förtroendevalda med hjälp av kommunens egna hemsidor på Internet. Men det finns också goda exempel ...

I Tanum, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Vänersborg och Färgelanda och finns telefonummer tilll alla politiker. I Uddevalla finns dessutom foto på i stort sett alla politiker, i Munkedal på alla fullmäktigeldeamöter.
  - Det personliga samtalet är viktigast, säger Lennart Niklasson, socialdemokratisk ordförande i socialnämnden i Vänersborg,  men håller med om att nätet är det bästa sättet att ta reda på hur man kan få kontakt med politikerna. Att han lagt ut sin e-postadress på kommunens hemsida har däremot inte gett lett till någon större mängd e-post, säger Niklasson till Sveriges Radio Väst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".