Beatebergsgården i Skee. Foto: Angelique Hvalgren Johansson/SR Väst.
P4 Väst granskar

"Situationen måste ses över"

Vårdchefen: "Vi kanske behöver mer resurser"
1:39 min

”Det är ett måste att se över situationen på äldreboendet Beatebergsgården utanför Strömstad”. Det säger vård- och omsorgschefen Björn Gunnarsson om planerna på att flytta boendets stationerade sjuksköterskor.

– Vi fick en skrivelse från Vårdförbundet som rörde sjuksköterskornas situation. De ville att vi skulle se över organisationen, lönerna och arbetstiderna och det är det vi gör nu. Och det är främst de sjuksköterskor som inte är stationerade på något boende som upplever sin arbetssituation ohållbar, tiden räcker helt enkelt inte till.

Totalt handlar det om 19 sjuksköterskor som tillsammans ansvarar för drygt 350 gamla människor med en rad olika sjukdomar och diagnoser, både sådana som bor kvar i sina hem och sådana som finns ute på äldre- och demensboende.

– Den översyn vi nu gör kan mynna ut i att vi faktist behöver anställa fler sköterskor i kommunen. säger vård- och omsorgschefen Björn Gunnarsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".