Storebror högg systerns pojkvän

De var kära men kom från olika delar av fd Jugoslavien. Hon var från Kosovo och han från Montenegro. Det gillade inte flickans storebror. På annandag jul förra året knivhögg han sin systers pojkvän utanför en restaurang i Vänersborg. Idag är det rättegång mot flickans bror.
23-åringen från Kosovo är misstänkt för grov misshandel och olaga hot. På annandagen ska han ha sökt upp sin systers pojkvän och huggit honom med en stor kökskniv. Pojkvännen skyddade sig och fick bara lättare skador. Däremot säger han att 23-åringen hotade honom genom att skrika ''Jag ska döda dig''. Flickvännen till den misshandlade säger i förhör att hon och pojkvännen inte vågade berätta om förhållandet för hennes bror. ''Vi visste vad som skulle hända'' säger hon. Flickan tror att brodern inte gillar att pojkvännen är från Montenegro. Det håller inte en annan syster med om. Hon säger att brodern har blivit arg på andra killar som systern har träffat tidigare. ''Det är liksom förbud på killar'' säger systern. 23-åringen säger i förhören att han fick reda på förhållandet ett halvår tidigare. Och att han blev arg för att systern inte hade berättat om det. Det gör man enligt muslimsk tradition, har han sagt. Han har också sagt i förhör att han inte tycker att pojkvännen är bra för systern.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista