1 av 6
Stolar på Nova arena. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
2 av 6
Jonas Stjernqvist och Lars-Erik Lundqvist på Trollhättans tomt AB, framför arenan. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
3 av 6
Bakom draperiet. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
4 av 6
Framför draperiet. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
5 av 6
Vi blickar uppåt. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
6 av 6
Högt i tak på Nova arena. Foto: Kristina Stulken/SR Väst.
Trollhättan

Turbinhall blev arena

Vd: "Ett komplement till allt annat"
2:22 min

På Innovatum-området i Trollhättan, inne i den gamla turbinhallen ser det numera lite annorlunda ut. Det har målats om, ljudisolering har satts upp på väggarna och en höj- och sänkbar rigg sitter i taket med plats för ljus, ljud och draperier.

En arena i raden av alla nya arenor, men Trollhättans Tomt AB:s vd Lars-Erik Lundqvist tror inte att de kommer att konkurrera med de andra  i området.

– Vi ville skapa någonting som är ett komplement till allt annat som finns.

Vad är det som skiljer Nova arena mot andra arenor?

– Framförallt är det att vi har en väldig flexibilitet i den här anläggningen. Det är ingenting som är styrt ifrån början, utan här är det fantasi och kreativitet som avgör hur du kan använda den, säger Lars Erik Lundqvist.

Arenan är främst tänkt för produktlanseringar, seminarier och företags- och kulturarrangemang. Här ska man kunna visa upp saker som sprungit ur de fyra fokusområden som finns på Innovatum – film, fordon, flyg och fantasi.

Just filmvisning var det igår, när arenan hade officiell invigning, och det hoppas ägarna att det blir mer av.

– Den här arenan ger ju ett alternativ för dem att göra en filmvisning med upp till 1 000 personer, säger Lars-Erik Lundqvist.

Men vad tycker då Film i Väst om att ha fler premiärer där?

– Hittar vi en film som passar för ett sådant forum, så absolut, säger Nina Sekund, samordnare av utvecklingsfrågor på Film i Väst.

Hon menar att det måste vara en film som drar stor publik och inte är för smal för att det ska passa i en så stor arena. Film i Väst har inga planer på att ha varenda premiär på området.

– Vi har som mål att förlägga premiärerna på olika biografer runt om i hela Västra Götalands regionen, så vi jobbar även mot Göteborg, Uddevalla och Vänersborg, säger Nina Sekund.

Kristina Stulken
kristina.stulken@sr.se
0522 - 67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".