Systembolaget i Strömstad tappar försäljning

Systembolaget har tappat i försäljning i hela landet men i Strömstad har försäljningen minskat nästa tio gånger så mycket som i övriga landet.

Den minskade försäljningen i Strömstad har också påverkat gruppen av extra anställda - de får mindre jobb än de har vant sig vid under den tid när allt bara pekade rakt upp i skyn.
Försäljningen i Strömstad har gått ner tio gånger så mycket som hela i landet, om man mäter ren alkohol, minus 2,9 procent i hela landet för de första fyra månaderna. I trömstad är minskningen 28,3 procent.
Siffran kommer från Systemets presschef. Man kan nämna att Systembolaget inne i stan i Strömstad minskade sin försäljning vid påsk med 35 procent. Då var påsken året före rekordartad, just innan norska kronkursen sjönk.
För förklaringen till minskningen är förstås den norska kronkursen som gör att det inte alls är så lönsamt längre för norska kunder.
Men Martin Englund, chef på Systemet vid Oslovägen i Strömstad, tror att minskningen kan stanna av resten av året. För det stora stupet i kronkursen skedde just i maj och framåt sommarn förra året. Och så har ju Bosse Ringholm flaggat för sänkt alkoholskatt...
Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista