1 av 2
Kroppskultur anfaller mot IFK Ystad. Foto: Gustav Johansson/SR Väst.
2 av 2
Domaren golvad i Agnebergshallen. Foto: Gustav Johansson/SR Väst.
Sport

Kroppskultur föll i toppmötet

Frändesjö:"Tråkigt behöva tänka på domarna"
1:41 min

Kroppskultur förlorade det allsvenska toppmötet mot IFK Ystad med 24-25. Efter en mycket  jämn och tät match stod till slut Ystad som segrare.

Kropps kopplade greppet i inledningen av matchen. Ystad utnyttjade dock de perioder då Kropps hade spelare utvisade och kom ikapp och drog ifrån med några bollar. Kropps hämtade dock upp Ystads ledning och ledde med 11-10 i paus.

I andra halvlek övertog Ystad återigen komandot i denna svängiga match. Och Kroppskultur kom aldrig riktigt ikapp. Rent spelmässigt var det två jämna lag, och Kroppskultur hade vid ett flertal tillfällen ren otur med stolpar och ribba.

Det var två bra och jämna  handbollslag som möttes, Ystad nu obesegrade i serieledning och Kropps med två raka förluster efter den fina inledningen med 4 segrar.

Efter matchen var tränare Martin Frändesjö mycket besviken på domarna vilka han menar missgynnade Kropps.

Kropps hade chansen på övertid att kvittera med ett frikast från 9 meter, men ett i princip omöjligt läge med hela Ystad som block framför skytten.

Slutresultat 24-25.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".