Flyktingdrama i Åmål

Affären med den kosovo-albanska flyktingfamiljen i Åmål som greps av polis i sitt gömställe har upprört känslorna i Åmål.Olle Thisell, som är är föreståndare för Missionsförbundets lägergård Stora Strand i Ånimskog , säger att han har varit med om flera fall med flyktingar som gått under jorden - men det här är det värsta .
Familjen Morina, kosovoalbaner har bott i Sverige i fyra år utan att få uppehållstillstånd trots flera starka utlåtanden från psykiatriker. Mamman är självmordbenägen och har försökt ta livet av sig vid åtminstone tre tillfällen. Enligt dem själva har de inget att återvända till - deras hus är en grushög som dessutom ligger på serbiskt område i Mitrovica. När polisen slog till i veckan lyckades en 15-årig pojke komma undan, men avvisningen ska genomföras ändå - enbart mamman får stanna kvar i väntan på att pojken kommer till rätta. Och all deras packning ligger kvar i ett missionhus i Dalsland. De kommer att landa i Kosovo i enbart gångkläderna - och med den självmordsbenägna mamman ensam kvar i Sverige.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista