Kvinna åtalas för stöld av stämplar

Tre stämplar kan vara guld värda, om det står rätt saker på dem. Idag åtalades en kvinna i en Bohuskommun för en stöld av de värdefulla stämplarna

Kvinnan har jobbat i kommunen i flera år, men sedan har hon fått kortare arbetstid och behövde hela tiden ha arbetsgivarintyg utfärdade för fackets skull, så hon skulle få ersättning från a-kassan.

Och det här var en procedur som hon inte gillade . Hon fick gå till kontoret och tyckte hon blev otrevligt bemött.

Så nästa gång tog hon med sig en manlig kamrat som skulle hålla vakt, var det meningen, och på lönekontorets kopieringsrum i den här Bohuskommunen stal hon, enligt åtalet, de tre åtråvärda stämplarna som alltså kan användas för att förgylla en enkel papperslapp så att den ser ut som ett värdefullt arbetsgivarintyg. Stölden upptäcktes nästan genast och kvinnan blev genast misstänkt. Hon nekar till alltihop, men till sin kompis ska hon ha sagt att hon riskerade 20.000 kr i återkrav från sin fackliga organisation. Och kommunen har genast skrivit till facket också om stölden. Ibland kan ett obetydligt kontorsredskap vara guld värt.

Lasse Wieslander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista