Åtal mot Mellerudsrånare

Sex unga män från Göteborgs förorter är åtalade för det grova rån av Kvarnkullens livs i Mellerud i januari. Fyra av männen har erkänt.

Sammanlagt har tio unga män i åldrarna 16 till 23 år åtalats för 8 olika brott . Och det är en diger lista med tre butiksrån , två misshandelsfall och narkotikainnehav.
En gemensam nämnare är pistoler. Vare sig gänget har misshandlat personer eller rånat butiker har de haft pistoler. Varför de hamnade just i Mellerud den där lördagkvällen framgår inte av åklagarens stämningsansökan, men en av de unga männen har släkt på orten.
Sex unga män körde upp från Göteborg med två bilar. Väl framme gick tre av dem in i livsmedelsbutiken där två personer arbetade. En bil stannade kvar utanför medan den andra bilen stannade längre bort för att ta hand om stöldgods och vapen. De unga rånarna tog på sig rånarluvor och gick in och hotade butikspersonalen med både pistol och kniv .
Bytet blev drygt 127 000 kronor som delades uppe mellan de sex männen. Fyra av männen har erkänt rånet. Nu väntar rättegången för gänget från Göteborgs förorter.
Charlotte Andersson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".