Regina tåg Bild: Leif-Erik Nygårds

Många nöjda med tåget mellan Göteborg och Vänersborg

I stort sett nöjda, men sätena kunde vara bekvämare - de flesta är nöjda med tåget mellan Göteborg och Vänersborg, Rikstrafiken har 39 olika allmänna kommunikationer i landet.

Det är tågresenärer på sträckan Vänersborg-Göteborg eller omvänt som svarat på enkäten. Över 300 resande. Svarsfrekvensen var 86 procent. 61 procent av resenärerna var kvinnor. Alltså 39 procent män. Och två tredjedelar av dem var i åldrarna 25 till 64 år. De allra flesta - fyra av fem - åker tåg fram och tillbaka mellan Vänersborg och Göteborg eller åt andra hållet, till eller från arbetet eller skolan. Och tre fjärdedelar av dem åker flera gånger i veckan. Hur dom tar sig till tåget? Jo, så många som en tredjedel kan gå till stationen. Och det är fler än som åker bil dit. Över hälften har månadskort.

Hur tycker de då att tågresan Vänersborg-Göteborg fungerar? 60 procent tycker det är ganska bra. Men riktigt bra betyg vill bara en fjärdedel av resenärerna ge. Hälften av tågpassagerarna känner sig helt trygga och säkra på resan, enligt enkäten, och lika många tycker att tågpersonalen är mycket trevlig och serviceinriktad. Och att tåget är rent och välstädat håller 60 procent med om. Det största missnöjet över en detalj i reskomforten gäller hur bekvämt man sitter på tåget. Där är det 16 procent av resenärerna som inte är nöjda. Kanske något att tänka på när det ska beställas nya tågvagnar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista