1 av 2
Så här såg det ut i Trollhättan i dag. Foto: Victor Jensen/SR Väst.
2 av 2
Översnöad bil i Trollhättan i morse. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst.
Snöläget

Stora problem i snön

Trafikverket: "Vi är ute så länge det behövs"
1:32 min

Besvärligt väglag, inställda skolbussar och försenad kollektivtrafik är några av snöns konsekvenser. Och i Trollhättan och Lilla Edet manar kommunerna till stor försiktighet om man behöver ge sig ut

Nu på eftermiddagen säger Arne Pettersson på Trafikverket att störst problem är det på vägarna söder och öster om Trollhättan.

– Det ser väl ut som om båda vinden och snöintensiteten kommer att minska, men vi får räkna med att vi kommer kunna ha snöande och en del drivbildning både i natt och under morgondagen.

Skolbussarna i Vänersborgs kommun är inställda på grund av snön och i Mellerud och Lilla Edet är också vissa skolskjutslinjer inställda. Övriga busslinjer i Vänersborg är mer eller mindre kraftigt försenade.

All skolskjutstrafik med buss till Trollhättans Stads skolor är också inställda. Orsaken är de svåra trafikförhållanden som råder på grund av snöfall.

När det gäller Lyrfågelskolan finns en möjlighet att trafiken återupptas under eftermiddagen. Information om detta kommer att läggas upp på Lyrfågelskolans hemsida.

Tidningarna är försenade eller kommer inte att delas ut alls i trakterna kring Mellerud, Vänersborg och Trollhättan.

I Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet ställer lantbrevbärarna in sina turer i dag. Det är bara i tätorterna som brev kommer att delas ut.

Flera avåkningar och allmänt dålig sikt och väglag skapar problem i trafiken.

Vänersnö

Så kallas snön som bildas i molnen när vinden tar med sig vatten upp från Vänern. När det kommer in över landet blir det nederbörd i form av snö.

Vädret och trafikläget

#link=234045#
#link=233563#
#link=233278#

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".