Plogning i Trollhättan under morgonen. Foto: Cecilia Bäcklund/SR Väst.

Besvärligt snöläge - "var försiktig"

Trollhättans Stad vädjar till allmänheten att iaktta stor försiktighet på grund av det kraftiga snöfallet. Under det moddiga väglaget ligger en mycket hal yta som i rådande läge inte går att halkbekämpa.

Enligt Inger Fredriksson, chef på tekniska förvaltningen på Trollhättans Stad, så arbetar de under eftermiddagen med fyra enheter.

– Vi håller bara uppe huvudvägnätet, och då är det prioriterat mot Näl.

Hon säger också att de flesta vägor och gator plogats i alla fall en gång i dag.

Inger Fredriksson räknar med att det kommer fortsätta att blåsa med drivbildning som följd, även under natten.

– Vi vädjar till allmänheten att respektera den besvärliga vädersituationen och överväga om ni behöver ge er ut i det besvärliga väglaget. Då vägbanor samt gång och cykelbanor för närvarande är moddiga och det är en hal yta under så är det av största vikt att man anpassar hastigheten efter detta förhållande. För de som ändå promenerar eller framför något fordon så rekommenderas broddar och stor försiktighet samt givetvis vinterdäck, säger Inger Fredriksson.

Vänersnön ställer till problem också i Lilla Edet med dåligt väglag och drivbildning. Alf Thor som är teknisk chef där vädjar till allmänheten att inte ge sig ut och köra bil i onödan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista