Trollhättan

Erkänner samlag med tolvåring

Den 39-årige man från Halland som sitter häktad, misstänkt för våldtäkt mot en tolvårig flicka i Trollhättan i augusti, åtalas nu vid Vänersborgs tingsrätt.

Den 39-årige man från Halland, som suttit häktad misstänkt för våldtäkt mot en tolvårig flicka i Trollhättan i augusti, åtalas nu vid Vänersborgs tingsrätt.

Det var den 12 augusti som 39-åringen kom till Trollhättan för att träffa den 12-åriga flickan, i hennes bostad. Där har han enligt åtalet genomfört samlag med flickan. Han har också fått henne att ha oralsex och erbjudit henne pengar i utbyte mot de sexuella handlingarna. Därför åtalas han nu för våldtäkt mot barn.

Mannen är också åtalad för utnyttjande för sexuell posering, genom att förmå tolvåringen att naken inta olika ställningar, samtidigt som han fotograferade henne.

Åklagaren skriver i åtalet att mannen har insett, eller borde ha insett att flickan var under femton år. Han erkänner i förhör att han gjort det som han anklagas för, men han förnekar samtidigt brott, eftersom han säger sig inte ha vetat att flickan var så ung.

Kammaråklagare Eva Johnsson har tidigare sagt till Sveriges Radio Väst att 39-åringen kom till Trollhättan från sin hemort i Halland, enkom för att träffa flickan och att de inte kände varandra. Hur de fått kontakt ville åklagaren inte gå in på, med hänsyn till flickans låga ålder. Men flickan lämnade ett sådant signalement vid polisanmälan att mannen alltså så småningom kunde gripas och anhållas den 26 oktober, två och en halv månader efter att han förgrep sig på flickan i Trollhättan. Han var inte känd av polisen sedan tidigare.

Utredningen som lett fram till åtalet i dag har innefattat genomgång av datorer och mobiltelefoner, bland annat har SMS återskapats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista