Snökaoset

Bandvagnarna står redo

Insatsledare: "Mindre vägar yr igen"
1:16 min

Snöovädret i Trollhättan och Vänersborg kan ställa till problem för Räddningstjänsten, säger Peter Grönros, insatsledare för Norra Älvsborg.

Hur snabbt de tar sig fram till de som behöver hjälp beror helt på hur snabbt snön röjs undan på vägarna.

– Vi vet att alla jobbar med att röja undan snön men på de mindre vägarna börjar det yra igen och det kommer att bli ett bekymmer för oss, säger Peter Grönros.

På vilket sätt?

– Det finns många som bor ute på landet som ska ta sig till arbete och skola och nu, när det hela tiden kommer mer och mer snö så är det svårt att hinna röja vägarna, säger Peter Grönros.

För att underlätta arbetet med att ta sig fram till de som behöver hjälp, har Räddningstjänsten nu tagit in två bandvagnar som står på station i Trollhättan.

Peter Grönros säger att bandvagnar tar sig fram även i de värsta förhållandena. Men det är ovanligt med två bandvagnar i samma stad.

– Normalt sett har vi en vagn i Trollhättan, en i Mellerud och en i Högsäter. Som det är nu är det värst drabbade området Trollhättan och Vänersborg med omnejd och då prioriterar vi om.

Vad vill du säga till de som ska ge sig ut på vägarna?

– Det är väldigt mycket sunt förnuft. Var försiktiga, kör försiktigt och är det så att folk inte måste ut på vägarna, så håll er inomhus, säger Peter Grönros.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".