Snökaoset

Plogningen fortsätter

”Håll er hemma om ni inte måste ut och köra”
1:06 min

Snöröjningen pågår för fullt i Trestadsområdet.
– Det kommer att bli ännu trängre och ännu mindre med plats om det kommer mer snö, säger Per Olofsson på Trollhättans kommun.

Produktionschefen Per Olofsson på tekniska kontoret på Trollhättans kommun vill dock påminna om fastighetsägarnas ansvar.

– Bor man på en A-gata har man skyldighet att skotta trottoaren och sanda den. Bor man på en B-gata, så plogar vår vall upp på trottoaren, men man är skyldig att sanda en meter i körbanan utanför vallen, så att folk kan gå där.

Information om fastighetsägares ansvar finns på Trollhättans stads hemsida under rubriken "Gator och vägar" på kommunens hemsida, www-trollhattan.se.

Per Olofsson säger att snöröjningen är i full gång och att man försöker komma ikapp. Det är fortfarande en del cykelvägar som inte är plogade ännu. Man kommer att köra bort mer snö under nästa vecka också, säger han.

Om det kommer ännu mer snö i helgen, som SMHI varnar för, så är det bara att fortsätta ploga, säger Per Olofsson.

– Det kommer att bli ännu trängre och ännu mindre med plats. Vi kommer säkert att hålla gatorna öppna, men det kommer att bli mycket trångt.

Per Olofsson uppmanar folk att inte ge sig ut och köra, om det inte är nödvändigt, i detta extrema läge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".