Vägen mellan Fränderfors och Mellerud på söndagen. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix.
Snökaoset

Tufft för tidningsutdelarna

Tidningsbud: "Det är få dagar som den här"
2:09 min

Tidningsbuden har svårt att få ut tidningarna i dag, det gäller särskilt i Mellerud, Brålanda och Frändefors där mycket snö och blåst har gjort det svårt för Västsvensk tidningsdistribution att komma ut med tidningarna.

Att vara tidningsbud på Dalboslätten en dag som denna är inte det lättaste och på många håll kan buden inte ta sig fram.

– Det har faktiskt varit rent eländigt. Det är ju väldigt höga vallar och man förstår ju att folk inte kan hålla på att skotta undan det, säger Marianne Larsson, som är filialföreståndare i Mellerud för Västsvensk tidningsdistribution och själv tidningsbud.

I Melleruds tätort ska Västsvensk tidningsdistribution, VTD, försöka få ut tidningarna under dagen.

– Men på Dalboslätten vet vi ju att det är katastrof, säger hon.

Det innebär att Grinstad, Bolstad, eventuellt Åsensbruk och Köpmannebro kanske kan få tidningarna i dag, annars blir hushållen på Dalboslätten utan tidningarna i dag.

Marianne Larsson tycker att hushållen har stor förståelse för att tidningarna inte kommer ut.

– Absolut. Vi har fått mycket beröm. Något bud har fått godis och kakor.

Marianne Larsson har arbetat som tidningsbud i snart tjugo år och med undantag av förra vintern har hon inte varit med om något svårare väderförhållanden. Så även tanken på att byta jobb kanske dyker upp en sådan här dag, tycker hon att hon har ett bra jobb.

– Hur det än är så överväger fördelarna med våren, sommaren och hösten. Det är ju ändå så få dagar det är så här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".